Kiitos äiti! – Äidinlyyra on kunnianosoitus ja kiitos huolenpidosta

 kategoria: Blogi

Onneksi olkoon vastavalmistunut! Pian saat painaa päähäsi lakin, joka symboloi vuosien uurastusta. Kimmeltävätkö onnen kyyneleet jo äitisi silmäkulmissa? Mitä kaikkea hän onkaan nähnyt ja kokenut kanssasi matkan varrella! Muista äitiä ainutlaatuisella lahjalla, äidinlyyralla.

Ajaton kaunis koru on äidille kunniamerkki

Äidinlyyra ei koskaan mene pois muodista! Ajaton kaunis koru on äidille kuin kunniamerkki, valmistuneen lapsen kiitos kasvatuksesta ja huolenpidosta. Valmistuva lapsi antaa lahjan perinteisesti äidilleen ennen valmistujaisjuhlaa, ja sitä voi käyttää oman lapsen lakkiaisten lisäksi myös muiden lakkiaisissa sekä tärkeissä perhejuhlissa.

Yleensä äidillä on yksi lyyra jokaista valmistunutta lastaan kohden. Jos äidillä on useampi valmistunut lapsi, kaikkia lyyria pidetään yleensä samanaikaisesti rinnassa. Useiden lyyrien sijoitteluun ei ole yhtä ohjetta: ne voi kiinnittää pukuun vaikkapa rivissä tai ympyrän muodossa, ja miksei vaikka sydämen muodossa, jos lyyrat riittävät!

Äidittömissä perheissä – tai miksei muutenkin – äidinlyyran voi hyvin antaa myös isälle. Joissain suvuissa vastavalmistuneet lahjoittavat äidinlyyran myös isoäidilleen. Sinä luot itse perinteesi!

Koru kiinnitetään sydämen puolelle

Äidinlyyra on ainutlaatuinen koru: se kiinnitetään vasemmalle puolelle – siis sydäntä lähelle. Tavallisia rintakoruja sen sijaan pidetään oikealla puolella.

Äidinlyyra on halkaisijaltaan 16 mm kokoinen kullattu, lakkilyyran kaltainen koru. Yo-lyyran lisäksi löydät valikoimastamme myös ammattiin valmistuvien äidinlyyria.

Uudet kirjoitukset
0

Kirjoita hakulauseke ja paina ENTER