Kotimainen Fredrikson kannustaa lähihoitajan ammattiin valmistuvia

 kategoria: Blogi

 

Kotimainen valmistujaislakkien valmistaja Fredrikson haluaa lisätä hoitoalan työntekijöiden arvostusta yhteistyössä Suomen lähi- ja perushoitajaliitto, SuPer ry:n kanssa. Tämän vuoden aikana Fredrikson lahjoittaa sadalle lähihoitajaksi valmistuvalle käsityönä Suomessa valmistetun lähihoitajalakin. Ensimmäiset lakit luovutetaan valmistuville tänään lähihoitajien Opintopäivillä.

 

  • Erityisesti nyt poikkeusolosuhteissa on ammattiin valmistumisen juhlistaminen todella merkityksellistä. Valmistujaislakki kruunaa ammattiin valmistuvan pitkän työn ja tekee ammattikuntamme näkyväksi myös muille lisäten näin hoitoalan ammattilaisten arvostusta, iloitsee SuPer ry:n opiskelija-asiamies Minna Kuusela.

Lahjoittamalla ammattilakkeja valmistuville lähihoitajille Fredrikson on mukana ammattiin valmistuvien hoitoalan ammattilaisten elämän arvokkaassa ja merkityksellisessä vaiheessa.

  • Koemme, että hoitoalan ammattiin valmistuvat tarvitsevat arvostusta ja näkyvyyttä erityisesti nyt haastavina aikoina. Koko hoitoalan henkilökunta on kohdannut viimeisen vuoden aikana äärimmäisen raskaita tilanteita ja haluamme tällä eleellä tukea ammattiin valmistuvia, luoda lisää arvostusta kaikille alalla työskenteleville ja kannustaa uusia opiskelijoita hakeutumaan alalle, sanoo Fredriksonin toimitusjohtaja Anu Koskimäki.

 

Suomessa valmistuu vuosittain lähes 10 000 lähihoitajaa, mutta  lähihoitajakoulutuksen vuosittaista aloituspaikkamäärää tulisi Super ry:n mukaan nostaa 2 000 opiskelijalla, jotta lisäys riittäisi paremmin kattamaan myös kotihoidon ja muun kuin tehostetun palveluasumisen lähihoitajatarpeen.

 

SuPer ry:n mukaan hoitoalan työntekijöiden arvostus on merkittävää, jotta aloituspaikkojen määrää saadaan kasvatettua riittävästi, opiskelupaikat täytettyä motivoituneilla opiskelijoilla ja yhteiskunnan hoitotarpeet katettua myös tulevaisuudessa. Tulevaisuuden työvoimatarpeen varmistamiseksi parhaita ratkaisuja olisivat opiskelijoiden soveltuvuuden varmistaminen soveltuvuuskokeilla sekä sosiaali- ,terveys- ja kasvatusalojen vetovoiman vahvistaminen.

 

Lisätiedot: Anu Koskimäki, toimitusjohtaja, M.A.S.I Company / Fredrikson puh. 050 389 0502
https://www.fredrikson.fi

 

Valmistujaislakkeja valmistava Fredrikson aloitti toimintansa Jyväskylässä vuonna 1887. Kravaatti- ja rusettitehtaana aloittanut yritys laajensi tuotantoaan pian myös lakkeihin, joiden valmistuksesta muovautui myöhemmin yrityksen toiminnan ydin. Fredrikson yhdistyi 1990-luvun alussa M.A.S.I Companyyn ja lakkien valmistus tapahtuu tänä päivänä Viitasaaren hattutehtaalla. Kotimainen työ on edelleen brändin ydin ja Fredriksonin valmistujaislakeilla on Suomalaisen Työn Liiton myöntämä avainlipputunnus, joka on osoitus kotimaisuudesta.

Uudet kirjoitukset
0

Kirjoita hakulauseke ja paina ENTER

Miten valitsen oikeankokoisen lakin?