Kuinka löytää sopivan kokoinen lakki?

 kategoria: Blogi

Ylioppilas- ja valmistujaislakin hankkiminen on tärkeä päätös. Onneksi lakin valinta helppoa: tarvitset oikean koon löytämiseen vain yhden mitan, päänympäryksesi! Mutta kuinka päänympärys oikein mitataan? Ja kuinka lakin tulisi oikeaoppisesti istua? Näillä ohjeilla löydät varmasti omaan päähän sopivan lakin.

1. Mittaa päänympärys otsalta takaraivolle

Päänympärys mitataan senttimetreissä otsalta takaraivolle, korvien yläpuolelta. Kun seisot ryhdikkäästi katse eteenpäin, mittanauhan tulisi olla vaakatasossa pääsi ympärillä. Käytä pehmeää mittaa, joka kulkee otsaltasi takaraivollesi päänmyötäisesti – mutta pidä huolta, ettei mittanauha kiristä! Kiristävää lakkia ei ole mukava pitää päässä.

Testaa lakin sopivuus laittamalla sormi mittanauhan (tai lakin) ja pään väliin. Näin varmistat, ettei lakki kiristä!

2. Senttimäärä kertoo lakin koon

Verkkokaupan koot vastaavat päänympäryksen senttimetrejä. Jos pääsi ympärysmitta on esimerkiksi 52 cm, lakkisi koko on 52.

Verkkokaupastamme löydät lakkikoot 52–64.

3. Pyöristä ylöspäin!

Tiesitkö, että iän karttuessa pää kasvaa hieman? Tämän takia mitattua lukemaa on hyvä pyöristää ylöspäin. Jos pääympäryksesi on esimerkiksi 56,4 cm, on fiksua valita lakki kokoa 57!

4. Varmista, että lakkisi istuu oikein

Lakki istuu oikein, kun sen sisänauha mukailee päänympäryksen mittauskohtaa. Lakin tulisi siis olla vaakasuoraan päässäsi niin, että se istuu lippa hieman kulmien yläpuolella – ei kuitenkaan kulmiin nojaten. Jos lakki on kenossa takaraivoilla, saattaa lakki tuntua isolta.

5. Tilaa lakki ja juhlista saavutustasi!

Meiltä löydät ylioppilaslakit ja ammattiin valmistuvan lakit!

Uudet kirjoitukset
0

Kirjoita hakulauseke ja paina ENTER