Näin säilytät lakin oikeaoppisesti juhlakausien välillä

 kategoria: Blogi

Harva lakki säästyy tahroilta tai ajan kellerrykseltä. Ei se mitään: se kertoo eletystä elämästä ja hauskoista juhlista! Arvokkaasta lakista kannattaa kuitenkin pitää hyvää huolta.Näin pidät lakin kunnossa juhlakausien välillä.

Anna juhlien näkyä lakissa!

Valkoinen sametti on altis lialle ja tahroille. Niistä lakki ei kuitenkaan mene missään nimessä pilalle!  Fredriksonin ylioppilaslakki on tehty käyttöä varten, ja pienet juhlien jäljet kuuluvat asiaan – ajan kuluma vain parantaa lakkia. Vähällä vaivalla lakki säilyy hyvässä kunnossa vuosien, jopa kymmenien ajan!  

Säilytä lakin omassa laatikossa 

Säilytyspaikoista parhain on lakin oma laatikko – ilman muovia. Mukana tullut muovipussi on suojannut lakkia kuljetuksen ja varastoinnin ajan, mutta älä säilytä lakkia enää siinä, vaan anna kankaan hengittää! 

Pyyhkäise, älä kastele 

Sormenjäljet lakin lipasta saat puhdistettua puhtaalla puuvillaisella kankaalla. Tarpeen mukaan voit kostuttaa liinan veteen tai neutraaliin pesuaineveteen, kuten astianpesuaineeseen. 

Samettia voi pyyhkiä hellästi kuivapesuaineella ja hangata vaateharjalla, mutta erittäin kevyesti! Älä liota mitään lakin osaa.

Mitä jos lakki kastuu? 

Mikäli lakki syystä tai toisesta kastuu, anna sen kuivua 24 tuntia huoneen lämmössä ennen varastointia. Litimärkä lakki on hyvä täyttää valkoisella paperilla, että lakki kuivuu muotoonsa. Tämän jälkeen nukkaa voi harjata, jotta se nousee pystyyn. 

Kuten sanottu, pienet tahrat tuovat lakille vain luonnetta ja kellastunut valkolakki on arvokas muistoesin. Huolet pois ja juhlistamaan!

 

Meiltä löydät ylioppilaslakit ja ammattiin valmistuvan lakit! Toimitamme lakkisi noin 5 arkipäivässä.

Uudet kirjoitukset
0

Kirjoita hakulauseke ja paina ENTER