Oiva vai Toive?

 kategoria: Blogi

Juhlapäivä lähestyy ja lakin valinta edessä. Etkö tiedä kumman lakin valitsisit? Ei hätää, tässä postauksessa käymme läpi kahden suosituimman ylioppilaslakkiemme erot.

Oiva ja Toive ovat molemmat suomalaisia ylioppilaslakkeja sinivalkoisella vuorella. Lakeissa suurin ero on lipan ja hikinauhan materiaaleissa. Oiva-lakin lippa ja hikinauha ovat nahkamassaa. Nahkamassa on jauhettua aitoa nahkarouhetta, johon on lisätty lateksia ja vesipohjaisia nahkan värjäysaineita. Toive-lakin lippa ja hikinauha ovat mattanahkaa.

Oiva-lakissa lyyra on kullattu, kun taas Toive-lakissa lyyra on 14 karaatin kultaa.

Kumpi siis valita?

Oiva on oikein oivallinen valinta, jos haluat hyvän peruslakin.

Toive on pikkaisen hienompi vaihtoehto. Se on valmistettu perinteisin menetelmin puutukituksella, mikä takaa lakin hyvän istuvuuden. Täysin nahkainen hikinauha ei hiosta ja se pitää lakin mukavasti päässä koko lakkiaispäivän ajan. Mattanahkaiseen lippaan ei jää sormenjäljet, joten lakin asentoa vaihdellessa ei tarvitse murehtia että lippa näyttäisi epäsiistiltä.

Loppujen lopuksi, päätös lakin valinnasta riippuu siitä mitä haluat. Haluatko kruunata ylioppilasjuhlapäiväsi ylellisellä Toive-lakilla vai riittäkö sinulle Oiva. Molemmat lakit ovat hyviä vaihtoehtoja. Ja molemmat kestävät railakkaimmatkin lakkiaiset ja vappujuhlat.

Uudet kirjoitukset
0

Kirjoita hakulauseke ja paina ENTER