Lakkitehtaan satavuotinen historia lyhyesti

Trendikkäitä valmistujaislakkeja valmistava Fredrikson aloitti toimintansa kravatti- ja rusettitehtaana Jyväskylässä vuonna 1887.

Kravatti- ja rusettikaupan menestyessä tukkukauppias Anton Fredrikson päätti laajentaa toimintaansa myös lakkien valmistukseen, ja sittemmin valikoima laajeni hansikkailla ja damaskeilla.

Lakkeja Venäjän armeijalle vuosina 1914–1918

Ensimmäisen maailmansodan myrskyistä Fredrikson selvisi toimittamalla lakkeja muun muassa Venäjän armeijalle. Myöhemmin myös Suomen valkoinen armeija sai lakkinsa Jyväskylästä.

Entinen rusettien ja damaskien valmistaja vaatetti nyt armeijaa. Sekä talvi- että jatkosodan suomalaiset taistelijat saivat armeijan talvi- ja kesälakkinsa Fredriksonilta.

Kolmas sukupolvi vuodesta 1954

Vuonna 1954 yrityksen johtoon siirtyi jo kolmannen sukupolven edustaja, kun Anton Fredriksonin pojanpoika Eero Fredrikson astui isänsä Onnin saappaisiin.

Lakkien vallankumous öljykriisin seurauksena vuonna 1975

Yritys kukoisti useita vuosikymmeniä, kunnes vuoden 1975 öljykriisin jälkeen yhtiön tulos painui tappiolle. Fredrikson päätti keskittyä valmistamaan vain lakkeja.

Pian Suomea ravistelikin jo lama, jonka vaikutuksilta ei vältytty. Fredrikson laajennettiin Venäjällekin, mutta maan devalvaatio ei ollut hattutehtaalle suotuisa ja yritys päätyi konkurssiin.

Lähes jokaisen valmistuvan opiskelijan päähän

Vaatetusteollisuuden kuohunnassa kärsinyt Fredrikson yhdistyi 1990-luvun alussa M.A.S.I Companyyn, josta alkoi lakkien uusi kulta-aika.

Reilun vuosisadan aikana yritys on kiivennyt sotien ja konkurssien kautta alan huipulle, ja kuten kaikki hyvin tiedämme, lähes jokaisen valmistuvan opiskelijan elämään! Tänäkin vuonna Fredriksonin hatut nousevat tuoreiden ylioppilaiden ja ammattiin valmistuvien päihin juhlistamaan suomalaisia saavutuksia!

Fredriksonin laadukkaita lakkeja myyvät myös jälleenmyyjämme kautta maan.

Katso lähin jälleenmyyjäsi TÄÄLTÄ

 

0

Kirjoita hakulauseke ja paina ENTER